Krigsmuseene i Bergen og omegn

Gestapomuseet

Gestapohuset eller «skrekkens hus», som det også kalles på folkemunne, ligger i hjertet av Bergen sentrum, like ved Den Nationale Scene.

Gestapo var, som del av det tyske sikkerhetspolitiet (Sipo), den mest kjente tyske politiavdelingen. De ble et symbol på okkupasjonsmaktens brutalitet under 2. verdenskrig med sin bruk av tortur.

I Gestapohuset er de autentiske fangecellene bevart. De er enestående i sitt slag. Fra gulv til tak kan man se inskripsjoner risset inn av fanger som satt der både som politiske fanger under krigen, men også av landssvikfanger og av krigsforbrytere etter krigen.

Lokalene forteller en sjelden rik historie om å sitte fengslet under ulike vilkår. Mer enn 3.000 fanger var innom Gestapohuset under krigen. Mange av dem ble utsatt for ufattelig tortur. Noen tok sitt liv ved å kaste seg ut av vinduene.

Gestapomuseet er et interaktivt formidlingssenter som tar deg med i den nazistiske ideologiens menneskesyn og brutalitet. Museet forteller om menneskelig lidelse, men også om håp og mot.

Du kan følge bl.a. fangenes reise som fangenes og torturistenes egne beretninger på bakgrunn av politiavhør etter krigen. Temaer knyttet til kvinners rolle i krig, krigsforbrytere og svik belyses også.

Det er opp til hver enkelt besøkende hvor langt inn i tematikken man vil gå. Formidlingssenteret passer for besøkende fra 13 år og oppover.

Dersom du er interessert i å vite mer om virksomheten til venneforeningen Gestapomuseets forening, kan du ta kontakt med Cathrine Løvaas, telefon: (+47) 94 42 28 64.

 

Se stiftelsens samlinger

www.lenken.no

 

Faste åpningstider
Mandager: 10.00-15.30

Priser

Barn u/19 år gratis 
Voksen år kr. 120,-

SOMMEREN 2023

19. juni - 18. August

Mandag-Fredag

kl. 10:00-16:30

Kontakt 

Svein Arne Myhren, avdelingskoordinator

Telefon: (+47) 90 95 50 97

E-post: sveinarne@lenken.no

Besøksadresse
Chr. Michelsensgt. 10
5012 BERGEN

Ring på porttelefon merket «Gestapomuseet»

Inngang m/heis i Veiten 3

Postadresse
Stiftelsen Lenken
Moldamyrane 81
5267 Espeland

Nettside: www.lenken.no

Gestapomuseets forening
Veiten 3,
5012 BERGEN

For innmelding i foreningen eller informasjon om frivillighet kontakt Cathrine Løvaas.

E-post: cathrine@lenken.no

 

Translate »